Тимчасове перемир'я чи продовження війни?

Тимчасове перемир'я чи продовження війни?
325664 ПЕРЕГЛЯДІВ

На думку ISW, обидва варіанти будуть на користь Росії...

Американський інститут вивчення війни (ISW) у своєму останньому звіті оцінив, що як тимчасове перемир'я, так і продовження війни підуть на користь Росії, дозволяючи їй оновити свої сили та послабити підтримку України Заходом.

"У такій ситуації Росія, відновивши свою боєздатність, використовуватиме окуповані території України як плацдарм для майбутнього наступу. Кремль продовжує інструменталізувати свої інформаційні операції, щоб відбити Захід від військової допомоги. Такі дії будуть тільки посилиться, якщо росіянам вдасться побудувати міцну лінію оборони». – прогнозує ISW.

Американський аналітичний центр описав «суперечки» в російських націоналістичних колах, у тому числі між колишнім командувачем «Донбасу» Ігорем Гіркіним (заочно засудженим за збиття лайнера «Малайзійських авіаліній» над Донбасом влітку 2014 року) та головою найманців «Групи Вагнера» Євген Пригожин. У публічній лайці, яку Перший Ватиканський Собор трактує як прояв суперництва і боротьби за прихильність влади, Гіркін розкритикував Пригожина і звинуватив його в нібито прагненні «заморозити конфлікт».

На задньому плані президентські вибори

За даними ISW, Пригожин може підтримувати невизначеного «покровителя», пов'язаного з Міноборони і прагне тимчасово заморозити конфлікт з політичних мотивів. ISW припускає, що Пригожин, який, очевидно, частково повернув собі прихильність Міноборони, може співпрацювати з російським командуванням, щоб переконати Володимира Путіна, що варто на деякий час заморозити війну. Одним із аргументів на користь такого рішення, окрім часу на відновлення армії, є президентські вибори, які відбудуться у 2024 році.

В Інституті внутрішніх справ зазначили, що активізація атак безпілотників на Україну в останні дні, в тому числі на Київ після 25-денної перерви, ймовірно пов'язана з отриманням Росією нової партії безпілотних літальних апаратів з Ірану.

Аналітичний центр звернув увагу на неофіційну інформацію про призначення нового командувача Тихоокеанського флоту РФ адмірала Віктора Ліїна, який повинен був замінити адмірала Сергія Авак'янка. Раніше ISW оцінювала, що звільнення попереднього командувача могло бути пов’язане з його нездатністю оновити флот після втрат, зазнаних під час війни в Україні.

 

Джерело: pap Niezalezna.pl – партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media, Незалежний Медіа Форум, Агресія Росії в Україні,кремлівські пропагандисти,ISW
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео