ЕКОЛОГІЧНІ ЗАГРОЗИ І НАЦІОНАЛЬНА БЕЗПЕКА УКРАЇНИ

ЕКОЛОГІЧНІ ЗАГРОЗИ І НАЦІОНАЛЬНА БЕЗПЕКА УКРАЇНИ
197102 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні ми щораз частіше говоримо й пишемо про дедалі прогресуюче руйнування біосфери Землі внаслідок нераціональної господарської діяльності людства – заміну традиційних природних екосистем антропогенними системами (техно-, урбо- та агросистемами), дискутуємо про гармонізацію взаємодії суспільства і природи, ведемо мову про зростаючу соціально-політичну напруженість та нестабільність на планеті. Разом з тим йдеться не лише про розуміння наслідків впливу цивілізації на довкілля, але й усвідомлення психологічних та соціально-економічних наслідків брутальної руйнації біосфери, знаходження шляхів і засобів розв’язання посталих завдань, пов’язаних з екологічною кризою, яка вже вийшла на геополітичний рівень – останнім часом інтенсивно досліджують вплив кризи в біосфері на систему національних інтересів і державної безпеки.

Війна, яку Російська Федерація розв’язала проти України, завдає серйозних екологічних збитків Українській державі. Внаслідок бойових дій занечищується повітря, забруднюються водойми, страждають ліси та унікальні екосистеми. Бойові дії на території України знищують врожаї і в довгостроковій перспективі завдадуть колосальних збитків екосистемі всієї Східної Європи, а українцям скоротять життя.

Вікторія РОМАНЧУК, Олег К. РОМАНЧУК

Світлина з сайту УКРІНФОРМ

 http://publications.lnu.edu.ua/bulletins/index.php/journalism/article/view/11722/12090

  

Теги: Вікторія Романчук, Олег К. Романчук, Агресія Росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media,www.mediaforum.news
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео