Сторозтерзаний ворогом Харків очима самовидця Вадима БЄЛІКОВА

Сторозтерзаний ворогом Харків очима самовидця Вадима БЄЛІКОВА
268149 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вадим Бєліков. Трагедія Харкова. Фотолітопис 2022. – Київ, Фундація академіка Петра Тронька, 2023. – 400 с. 

Видання цієї книги дістане бюджетне фінансування, якщо Ви особисто проголосуєте за нього за цим посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/1_aQoks8FAprrJuqbrv-kpUu_i18Lteoi6o46vIfmgCU/viewform?edit_requested=true

Завжди привітна площа Архітекторів, уквітчаний сад Тараса Шевченка, епатажні і громіздкі будівлі Держпрому, багатолюдні району центру міста, галасливе метро й привітні, можливо, у дечому своєрідні люди – усе це зникло з першою нотою сирени 24-го лютого.

Через близькість до російського кордону й наявність важливої промислової та військової інфраструктури Харків понад півроку пробув у центрі запеклих боїв, де загинуло багато військових з обох сторін. Саме харків'яни, ще навесні 2022-го року, через регулярні пошкодження електромереж ворожою артилерією першими відчули на собі виснажливий блекаут. Але навіть після деокупації регіон регулярно зазнає ракетних обстрілів.

Колись гостинний Харків, що навіть із настанням темряви неохоче засинав, спорожнів, перетворився на депресивну домівку. Мітками нервової близькості ворога позначені стіни, посічені осколками, дороги і тротуари із вирвами від ракет і снарядів. Зруйновані багатоповерхівки й споруди державних та освітніх установ вселяють страх за життя в пересічних перехожих. Нині місто разом із Херсоном скидається на пустельний Чорнобиль, якого уникають і місцеві жителі, і колишні туристи через те, що черговий обстріл складно передбачити, а сирена повітряної тривоги спрацьовує найчастіше вже після перших прильотів.

Фотоальбом корінного харків’янина Вадима Бєлікова містить для порівняння світлини із різних куточків міста довоєнного часу і 2022-2023 років. Контраст вражає, важко усвідомити і змиритися з тим, що часова різниця між світлинами менше року. І що ж спричинило такі зміни? Відповідь проста: війна.

У додатку вміщено вибірку з публікацій вітчизняних і зарубіжних (світлину Вадима Бєлікова вмістила на першій полосі газета “Вашингтон пост”) масмедіа про автора, який хоче привернути увагу світової громадськості дп проблеми і жертв, спричинених бойовими діями російських загарбників.

Це яскраве видання отримає путівку у світ, якщо Ви проголосуєте за нього за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/1_aQoks8FAprrJuqbrv-kpUu_i18Lteoi6o46vIfmgCU/viewform?edit_requested=true

 

Теги: Харків,Вадим БЄЛІКОВ, Агресія Росії в Україні, Незалежний Медіа Форум,Фундація академіка Петра Тронька, IMF, Independent Media Forum, www.mediaforum.news,міністерство культури та інформаційної політики України
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео