Микола ГОЛОМША: Звернення до США і Великої Британії, до всіх партнерів доброї волі, що допомагають Україні вистояти проти агресора, країни-терориста, – російської федерації

Микола ГОЛОМША: Звернення до США і Великої Британії, до всіх партнерів доброї волі, що допомагають Україні вистояти проти агресора, країни-терориста, – російської федерації
323974 ПЕРЕГЛЯДІВ

Звернення до США і Великої Британії, до всіх партнерів доброї волі, що допомагають Україні вистояти проти агресора, країни-терориста, російської федерації

 

 Я хочу звернутись до наших партнерів, урядів демократичних країн світу, що допомагають Україні. Щонайбільше до США, Великої Британії, а також Японії, Чехії, Євросоюзу, Німеччини, Польщі, Латвії, Австралії, Естонії, Норвегії, Литви, Фінляндії, Ізраїлю, Південної Кореї і всіх, всіх хто нам допомагає або навіть співчуває.

Ми дуже вдячні Вам за посильну підтримку і допомогу! Наш народ ніколи не забуде, як Ви підтримуєте нас у тяжкі для України години.

Вашими діями керує Господь, а також непереборне бажання встановити правду і справедливість, захистити Україну, як демократичну державу, і наш народ від геноциду.

Росія веде агресивну, невиправдану війну проти України. Всі ми з Вами розуміємо, що це світовий злочин.

Але я хочу спрямувати Ваш погляд на мирні території України, які обстрілюються російською армією з  далеких територій російської федереції, з акваторії Чорного і Каспійського морів, з території білорусії. Як наслідок, кожноденно гинуть люди: жінки, старики, діти.

Мирні території у точках дотику зі Збройними силами України, ворог суцільно накриває артилерійським вогнем, бомбами, забороненим озброєнням не тільки військових, а й усі мирні території. Просто системно стирає з лиця землі разом з усіма житловими будинками і інфраструктурою.

Тверезий глузд говорить, що Україна має повне право у відповідь вдаряти по всіх мілітарних об‘єктах, звідки лунають  постріли. Знаючи психологію цієї нікчемно-цинічної російської армії, тільки у такий спосіб можна зупинити всі ці жахливі злочини проти України.

Даний злочин можна з усією відповідальністю назвати геноцидом українського народу, адже окрім більше 100 000 загиблих тільки в Маріуполі мирних людей, а загалом ця  цифра сягає й набагато більше, бо сюди треба додати ще й жертви по всій Україні, російська армія знищує бібліотеки, пам‘ятки історії, методично нищить культуру, освіту й українську цивілізацію.

Задаю питання: як все це вписується у норми Міжнародного права, Статуту ООН?

Як можна говорити про коридор вивозу зерна, полишаючи першочергове питання масові вбивства людей в Україні тільки за етнічною ознакою ?

Ми дякуємо Вам за допомогу у наданні засобів захисту і просимо при Вашій допомозі закрити небо, що припинить геноцид і нищення середовища життя. Просимо допомогти нам із авіацією для повноцінного контрнаступу наших Збройних сил, який ми здійснюємо відповідно до Статуту ООН.

Про це просять Вас всі українці, про це говорить сама природа, про це говорить світопорядок, який взагалі має захистити країни, не спроможні захистити себе від великого агресора. Такий інструментарій є в Статуті ООН і в цій же організації, яка, на жаль, колабораціонована росією.

На таке право ми заслуговуємо ще й на підставі Будапештського меморандуму, який залишається чинним по сьогоднішній день, коли Україна в замін на гарантії безпеки відмовилась від арсеналу належної нам ядерної зброї.

Ми надіємось на тверезий глузд і справедливість не заперечувати наше право атакувати у відповідь, що не суперечить, а ні правилам війни, а ні Статуту ООН, який і передбачає таку реакцію. Мова ж не йде про атаки на мирне населення, як це роблять рашисти.

Хай Бог керує Вашими діями у відповідь на наше звернення!

Микола ГОЛОМША, вчений-правознавець, перший заступник Генерального прокурора України (2003-2010, 2014-2019), член Ради Незалежного Медіа Форуму

 

Теги: Микола Голомша, Агресія Росії в Україні, ООН, Незалежний Медіа Форум, www.mediaforum.news, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео