Воскресіння Ален Делона і роздуми українця над Віслою про неминуще

Воскресіння Ален Делона і роздуми українця над Віслою про неминуще
224184 ПЕРЕГЛЯДІВ

Стою на березі Дніпра.

Мовчу над тихою водою.

Уже давно мені пора

поговорити із собою,  ̶  писав Микола Сом.

До московського вторгнення я щодня в Херсоні бував над Дніпром. Вирвавшись через три місяці з окупації, нині розмірковую над Віслою у Польщі.

Наша боротьба за свободу воскресила Ален Делона. Актор, що зіграв безліч ролей героїв на війні, рік готувався до евтаназії. Супротив агресорам, подвиг українців повернув знаменитого актора та режисера до життя і на екран.

Нещодавно він прочитав на публіці «Заповіт» нашого Кобзаря. Що мав на увазі пророк Тарас Шевченко в словах «в сім'ї вольній, новій»? Очевидно те, що станеться, коли «потече з України кров у синє море, кров ворожа...». Не лише воскресне оновлена Україна  ̶  весь світ змінюватиметься.

Наш одвічний ворог – Московія через агентуру, деякі політичні сили, ідіотів у владі вигравала інформаційну війну проти нас. Наш українсько-польський інформаційний центр «Незалежний Медіа Форум», спільно з іншими патріотичними медіаресурсами, формуватиме у світі правдиве, моральне, світоглядне середовище.

Опубліковане тут завжди буде результатом осмислення багатьох подій та фактів і поживою для думання. Важливо набути статусу генератора ідей в складний час. І зробити це тоді, коли частина журналістів стають блогерами, йдуть хто в ліс, а хто – по дрова, знову потрапляють у пастку «общєпонятного язика», не чують серцебиття епохи, а минуле вважають чемоданом без ручки.

Все не так. Наш героїчний народ виходить з тюрми народів і «свою історію забирає з собою», як сказав святійший Філарет. Замість трьох православних церков у нас буде одна. Замість термінів «три братні народи», «громадянська війна», «мирне співіснування» тощо ми говоритимемо про націю, свободу і співробітництво.

Все це – наші повсякденні теми. Наші люди, як і герої публікацій, будуть особистостями  ̶  на війні, в хліборобстві, в науці, в мистецтві – в житті «на оновленій землі». 

Віктор Тютюн, поет і журналіст

Світлина автора

Теги: Незалежний український медіацентр у Європі,Віктор Тютюн,ПольщаУкраїна ,IMF, Independent Media Forum, www.uacenter.media,Незалежний Медіа Форум,Ален Делон,Тарас Шевченко,Заповіт Тараса Шевченка, Україна,Агресія росії в Україні,Московія
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео