Daily Mail: Ймовірний сценарій нападу росії на країни НАТО

 Daily Mail: Ймовірний сценарій нападу росії на країни НАТО
398494 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прогноз на 20 років: Daily Mail показало сценарій війни Росії з НАТО

Британська щоденна газета Daily Mail опублікувала ймовірний сценарій нападу Росії на країни НАТО. Видання зібрало експертні думки колишнього командувача армії США Бена Годжеса, а також кількох військових фахівців. 

Загалом аналітичний матеріал описує розвиток подій на наступні 20 років. Сценарій складатиметься з двох фаз конфлікту – кібервійни та ракетних ударів, а потім вторгнення з суші, моря та повітря. 

“У 2024 році витрати Росії на оборону зростуть до 140 мільярдів доларів – третину національного бюджету. Ці зміни не мають сенсу, якщо вони спрямовані виключно проти нинішнього супротивника – України – країни, населення якої становить третину населення Росії, та яка ледве тримається сама. Зміни мають сенс, лише якщо Росія готується до війни проти такого масштабного супротивника, як НАТО”, – сказав бригадний генерал у відставці Кевін Раян.

Експерти кажуть, що конфлікт Росії проти НАТО почнеться з масштабних кібератак та ракетних ударів по цілях у східній Європі та за її межами. Ударами Кремль спробує зруйнувати супутникові комунікації. “Росія не буде соромитися використання сотень високоточних ракет великої дальності проти цивільних цілей по всій Європі”, – сказав колишній генерал-командувач Сухопутних сил США в Європі Бен Годжес.

Росіяни не переймаються наслідками своїх воєнних злочинів, кажуть фахівці. “Отже, якщо вони приймуть рішення атакувати НАТО, вони запускатимуть ракети та безпілотники великої дальності по всіх основних морських портах, аеропортах і транспортних вузлах, а також по головних військових штабах, аеродромах тощо”, – додав Годжес.

Згодом Росія почне вторгнення з суші, моря та повітря. Атака може початися у Сувальському коридорі між Польщею, Литвою та російським Калінінградом. Так Москва зможе поширити вторгнення на Литву, Естонію або Польщу. Перебіг подій залежатиме від реакції НАТО. “Якби ми вагалися, то невиконання наших зобов’язань згідно зі статтею 5 щодо захисту держав-членів… розірвало б альянс. Це було б приголомшливим ударом для НАТО, якби ми не виконали те, що ми сказали, що збираємося зробити”, – сказав Годжес. 

Китай може використати війну між Росією і НАТО для потенційного вторгнення на Тайвань, а Іран може взяти безпосередню участь у конфлікті з НАТО на боці Росії, кажуть аналітики. 

Війни Росії з НАТО можна уникнути, сказав Годжес. “Цей сценарій не є неминучим. Але ми маємо чітко усвідомлювати загрозу. Найкращий спосіб запобігти нападу Росії на НАТО – це допомогти Україні перемогти Росію зараз”.

Фото: Daily Mail, Shutterstock

Теги: Російська агресія , Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео