Ніна ЮЖАНІНА: Звільнити від податків допомогу родинам загиблих цивільних громадян

Ніна ЮЖАНІНА: Звільнити від податків допомогу родинам загиблих цивільних громадян
249459 ПЕРЕГЛЯДІВ

Южаніна закликає звільнити від податків допомогу родинам загиблих цивільних громадян – Гетманцев та Мінфін проти

Народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна повідомила, що її ініціативу звільнити фінансову допомогу родинам загиблих від податків не підтримав голова податкового комітету Верховної Ради та представник Міністерства фінансів. 

«Ми платимо дуже велику ціну у цій війні – війні росії проти України. Ціну життя власних громадян – як військових, так і цивільних. У той час, як кількість загиблих на фронті невідома, кількість загиблого та пораненого цивільного населення вражає. За даними Управління ООН з гуманітарних питань, з 24 лютого 2022 року підтверджена кількість загиблих цивільних осіб перевищила 10200 осіб (у тому числі 575 дітей), поранено понад 19300 осіб.

Тільки з 29 грудня 2023 року ООН зафіксовано загибель 125 мирних жителів»,- констатує Южаніна.

«Більшість із таких громадян були працівниками різних підприємств та організацій, отримували заробітну плату, були годувальниками власних сімей. Але ворожа ракета або шахед забрали їхні життя (вдома, на роботі, на зупинці транспорту).

При цьому власники компаній, працівники яких загинули від ракетних обстрілів (це зафіксовано у лікарському свідоцтві про смерть), мають намір фінансово допомогти членам сімей таких загиблих працівників», – зазначає Южаніна. 

«І таку допомогу будуть фінансувати за рахунок чистого прибутку компаній після сплати всіх податків. Вони не просять допомоги у держави. Але з таких отриманих коштів члени сімей загиблих працівників повинні сплатити 18% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% військового збору», – пояснює депутатка. 

«Я запропонувала таку фінансову допомогу звільнити від оподаткування та подала відповідні поправки до Податкового кодексу. Здогадайтеся, що відбулося далі.

 Голова податкового комітету Гетманцев та заступник міністра фінансів Воробей виступили категорично ПРОТИ: це втрати місцевих бюджетів – члени сімей загиблих повинні сплатити всі податки», – пише Ніна Южаніна.

«Безвідповідальна, безжалісна, антисоціальна, фіскальна позиція влади. Не зупиняюся і продовжу боротися за підтримку членів сімей загиблих громадян», – наголошує Южаніна.

Теги: Ніна ЮЖАНІНА,ЄС, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео