Кремль відправляє мігрантів на війну.

Кремль відправляє мігрантів на війну.
185326 ПЕРЕГЛЯДІВ

Їх змушують бути гарматним м'ясом.

Росія шантажує депортацією або вилученням паспортів економічних мігрантів із Середньої Азії, які не хочуть воювати проти України, повідомляє в неділю сайт Центру національного протистояння, створеного Силами спеціальних операцій України.

У Кремлі знайшли спосіб поповнити лави російських збройних сил і знизити рівень напруги в суспільстві.

Портал повідомляє, що Росія почала тиснути на мігрантів із країн Середньої Азії, переважно Казахстану, Узбекистану, Киргизстану та Таджикистану, і вимагає від них участі у війні.

Мігрантів, які отримують російський паспорт, майже відразу викликають в армію. Їх шантажують, що в разі ухилення від мобілізації позбавлять громадянства.

Тим, хто не має російського паспорта, обіцяють якомога швидше отримати російське громадянство за умови, що вони підуть в армію. У разі відмови їм загрожує депортація.

На урядовому сайті наголошується, що такі дії Кремль проводить у зв'язку з невдоволенням сімей загиблих російських військових, які скаржаться на затримки виплати компенсацій. Мобілізація мігрантів також покликана заспокоїти етнічних росіян.

«Таким чином Кремль продовжує свою стратегію використання в якості гарматного м’яса жителів бідних регіонів і менш заможних сімей, на відміну від жителів Москви», – підсумував портал.

Раніше українська військова розвідка повідомила, що Росія заохочувала громадян країн Середньої Азії брати участь у війні в обмін на високу зарплату і російське громадянство.

 Джерело: pap Niezalezna.pl – партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Гримаси "русского міра", Агресія Росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, IMF, Independent Media Forum, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео