Niezalezna.PL: Пушкін і вибух на Каховській ГЕС

Niezalezna.PL: Пушкін і вибух на Каховській ГЕС
379645 ПЕРЕГЛЯДІВ

Niezalezna.PL: Пушкін і вибух на Каховській ГЕС

 

Польський публіцист Єжі Любах (Niezalezna.PL, 14.06.2023) звернув увагу на те, що злочин росії проти України – підрив Каховської ГЕС – невипадково відбувся 6-го червня – саме в день народження Пушкіна, день так званого «свята російської мови». Автор нагадує, що епіграфом до «свята» обрано цитату з Пушкіна про те, що російська мова «має безперечну перевагу над усіма європейськими мовами».

Слова ці – фрагмент передмови Пушкіна до французького перекладу книги Крилова «Басні». Пушкін писав: «Російський народ – це перший у світі народ з огляду на свою славу і могутність, з огляду на дзвінку, багату, потужну мову, яка не має аналогів у Європі»!

Чи не це було джерелом натхнення для путінського штабу, який нав’язує світу свої байки про різну диво-зброю, що «не має аналогів»?, – запитує автор, і продовжує: «Друг путіна Тургенєв не хотів пасти задніх і назвав російську мову «правдомовною і вільною», а також «потужною і державною». Ця формула багато років пізніше сподобалася великому мовознавцю Сталіну, який часто її використовував».

На думку Незалежного Медіа Форуму, який приділив багато уваги викриттю глобального економічного злочину росіян, зруйнування Каховського ГЕС у «день російської мови – день народження Пушкіна» свідчить про безприкладний цинізм агресора й підтверджує слушність праведної в Україні «депушкінізації». 

Єжи Слоневський, оглядач НМФ

Теги: Каховська ГЕС, Пушкін і Путін, Гримаси "русского міра", Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media,www.mediaforum.news
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео