Почали готуватися до так званих “виборів президента” на окупованих територіях

Почали готуватися до так званих “виборів президента” на окупованих територіях
233428 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росіяни на окупованих територіях України почали готуватися до так званих “виборів президента Росії”, повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров. Загарбники утворюють комісії та агітаційні групи.

“Їхня мета – зняти пропагандистське кіно про те, що начебто відбулося голосування. Зараз вони роблять переоблік всіх, хто проживає у Бердянську, Мелітополі й інших населених пунктах. Запишуть всіх, що проголосували “за”, але це точно не буде відповідати дійсності”, – сказав Федоров. 

Місцеві жителі масово відмовляють співпрацювати з росіянами. Через це Росія вдається до етнічного заміщення населення окупованих українських територій. 

“Місцевих мало, росіяни завозять десятки тисяч російських чиновників, вчителів, прокурорів, поліцейських. Саме з цих людей і формуватимуть комісії. Палітра різна. Привозять навіть із Сибіру. Привозять з Дагестану людей, які ледве розмовляють російською”, – розповів міський голова Мелітополя. 

Вибори президента Росії мають відбутися в березні 2024 року. 14 листопада Путін затвердив правки до російського законодавства, які передбачають можливість проведення “виборів” на окупованих територіях України.

Світовий Конґрес Українців категорично засуджує незаконні спроби Росії легітимізувати свій контроль над тимчасово окупованими територіями України – Кримом, Донецькою, Луганською, Запорізькою та Херсонською областями – через проведення окупаційними органами влади так званих “виборів”.  

https://www.ukrainianworldcongress.org/

Теги: Гримаси "русского міра", Незалежний Медіа Форум, www.mediaforum.news, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео