Niezalezna.PL: Росіяни самі стріляють по своїх!..

Niezalezna.PL: Росіяни самі стріляють по своїх!..
381683 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росіянам все гірше на фронті? Буває, що вони... самі стріляють по своїх!..

Тиск української авіації призводить до того, що російська ППО все частіше випадково обстрілює... свої літаки. Такі дії, на думку британського Міноборони, свідчать про погану обстановку та координацію російських військ. 

28 березня один із кримських Telegram-каналів повідомив, що російський літак Су-27, який діяв над Кримом, був збитий своїми силами. Російський губернатор Севастополя Михайло Развозаєв заявив, що стався технічний збій і що пілот вижив, нагадується в щоденній розвідці британського міністерства.

 

 

Росіяни інколи... стріляють у власні збройні сили

Як додається, 24 березня Україна завдала ударів по цілях у Севастополі та Чорноморському флоту, чим майже напевно привела місцеву російську ППО в стан підвищеної готовності. Раніше надходили непідтверджені повідомлення про подібні випадки обстрілу власних сил, зазвичай після періодів українських операцій, спрямованих проти російських військ на незаконно окупованих територіях.

"Існує реальна ймовірність того, що це був не технічний збій, а підвищений тиск, який відчувають російські оператори протиповітряної оборони, викликаний побоюванням подальших українських атак, який змусив їх ненавмисно обстріляти власних пілотів і літаки. Цей інцидент, та інші, якщо вони підтвердяться, «підкреслюють ймовірну відсутність ситуаційної обізнаності та координації між елементами російських збройних сил, одночасно демонструючи додатковий ефект від дій України».

– оцінили в британському міністерстві оборони.

Теги: Niezalezna.PL, SWS, Strefy Wolnego Słowa, Independent Media Forum, Незалежний Медіа Форум
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео