Нобелівські лауреати-2022 і близько не рівня заслугам Польщі

Нобелівські лауреати-2022 і близько не рівня заслугам Польщі
401479 ПЕРЕГЛЯДІВ

Письменник і дипломат Юрій Щербак: «Польща заслуговує на Нобелівську премію миру за допомогу Україні під час війни, позитивне ставлення до українського народу, визначні зусилля у сприянні перемозі Києва».

Ці слова видатний український інтелектуал, політик, письменник і дипломат сказав у своєму інтерв’ю кореспондентці Української Служби Польського Радіо Світлані МЯЛИК.

– Світ стоїть перед повною пусткою, що стосується архітектури міжнародної безпеки. Її доведеться будувати заново після російсько-української війни. Так само, як це відбувалось після Другої світової війни, – вважає перший міністр навколишнього середовища Незалежної України Юрій Щербак.

За його словами, система міжнародних відносин повністю зруйнована. І ми стоїмо перед пусткою, яка може завершитись ядерною війною. На думку Юрія Щербака, ця війна, яку затіяв путін проти України, –  початок Третьої світової війни, яка може закінчитись знищенням світу. 

Що стосується ролі західних партнерів, зокрема, Польщі, то дипломат назвав блискучою ідею колишнього посла США у Польщі Джоржетт Мосбахер про відзначення Польщі Нобелівською премію миру за безкорисливу допомогу Україні та українцям, які потерпають від російської агресії.

…На жаль, ані інтерв'ю на  Польському Радіо, ані вищенаведений пост нашого порталу, зібравши понад 250 тисяч переглядів, не був акцептований Нобелівським комітетом. Натомість нагорода дісталася громадським організаціям із «трьох братніх народів», які попри всі свої справді видатні заслуги далеко не можуть рівнятися із унікальними заслугами Польщі та її народу.

Валентин Кондратюк, журналіст

На світлині автора справа наліво: Юрій Щербак, Тетяна Ярошовець, Віктор Тютюн

Теги: #НезалежнийукраїнськиймедіацентруЄвропі #ЮрійЩербак #IMF #Independentmediaforym #uacenter.media #ПольськеРадіо #СвітланаМялик #ВалентинКондратюк,#ДжоржеттМосбахер #Польща #УкраїнаПольща,Нобелівська премія миру, Тетяна Ярошовець
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео