Культурна спадщина та війна: досвід і висновки 225 днів

Культурна спадщина та війна: досвід і висновки 225 днів
187604 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна спільно з Польщею реалізовуватиме проект моніторингу стану об’єктів культурної спадщини, зокрема, археології…

Про продовження співпраці з міжнародними партнерами повідомила заступниця Міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва на брифінгу «Спадщина і війна: досвід і висновки 225 днів». 

За її словами, один із проектів, який буде впроваджено найближчим часом –  польсько-українська ініціатива у сфері моніторингу та документування пошкоджень об’єктів культурної, зокрема, археологічної, спадщини. Проект охопить дві області – Київську і Чернігівську, із залученням місцевих фахівців-археологів. 

Ініціативу буде реалізовано спільно Міністерством культури та національної спадщини Польщі з Національним інститутом культурної спадщини Польщі. 

«Для нас такі проекти дуже важливі, оскільки багато країн, зокрема, й Польща, мають досвід роботи зі спадщиною у гарячих точках, наприклад, у країнах Близького Сходу, зі зруйнованими чи пошкодженими об’єктами. Вони також мають відповідні методології  моніторингу та фіксації. Україна до цього року такий моніторинг не здійснювала, тому обмін досвідом із колегами з інших країн для нас надзвичайно важливий», – повідомила Катерина Чуєва. 

Також заступниця міністра означила ключові виклики, з якими зіткнулося міністерство в питаннях збереження та управління культурною спадщиною під час війни, та окреслила перспективи необхідних змін і першочергових кроків в цій царині, подякувала волонтерам та партнерам, з якими МКІП співпрацює задля збору інформації про пошкодження та руйнування об’єктів культурної спадщини.

 

Офіційний сайт Мінкультури

На світлині: Катерина ЧУЄВА

Теги: Катерина Чуєва, Міністерство культури України, Незалежний український медіацентр у Європі,Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum, УкраїнаПольща,Охорона пам'яток культури, Пам'ятки України
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео