На курган Костюшка у Кракові повернули український прапор, який 4 червня зняв польський депутат ультраправої партії "Конфедерація польської корони" Гжегож Браун

На курган Костюшка у Кракові повернули український прапор, який 4 червня зняв польський депутат ультраправої партії "Конфедерація польської корони" Гжегож Браун
189573 ПЕРЕГЛЯДІВ

На курган Костюшка у Кракові повернули український прапор, який 4 червня зняв польський депутат ультраправої партії "Конфедерація польської корони" Гжегож Браун

Про це повідомляє Генеральне консульство України в Кракові та Малопольське воєводство.

Як зазначено в повідомленнях, після інциденту український прапор повернули на курган, на підтвердження цього опубліковано відповідну світлину.

Невдовзі після зняття українського прапора з кургану Костюшка його повернули на місце. Зокрема на піднятті прапора були присутні генеральний консул України в Кракові В'ячеслав Войнаровський і малопольський воєвода Кшиштоф Ян Кленчар.

Кшиштоф Ян Кленчар зазначив, що український прапор на польській національній пам'ятці є "символічним вираженням солідарності між поляками та українцями, громадянами незалежної держави, яких несправедливо торкнулося горе війни".

"Мені шкода, що заради піару деякі люди готові діяти не тільки проти символів, а й проти принципів громадського порядку і проти соціальних норм, виражених, наприклад, у правових положеннях про несанкціоноване використання чужого майна і повагу до державних знаків і громадських місць, що увічнюють історичні події", - додав він.

Напередодні, 4 червня, депутат від ультраправої партії "Конфедерація польської корони" Ґжеґож Браун зняв із кургану Костюшка в Кракові український прапор.

"Прапор України, який був розміщений у невідповідному місці, як чесна людина, яка знайшла, передаю до консульства у Кракові", - написав він у соцмережі.

Довідка. Курган Костюшка у Кракові - один з п'яти штучно створених курганів, що був насипаний у 1820-1823 роках на честь польського національного героя Тадеуша Костюшка. Курган розташований у західній частині Кракова в адміністративному районі Звєжинець. Тут також працює музей Костюшка.

https://espreso.tv/

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео