Павло САДОХА: Задля чого росія спотворює образ БАНДЕРИ

Павло САДОХА: Задля чого росія спотворює образ БАНДЕРИ
297526 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росія спотворює образ Степана Бандери, аби викривити прагнення України до незалежності, сказав Павло Садоха, Віцепрезидент СКУ та Голова Спілки українців Португалії, в колонці для португальського видання Observador. 

Степан Бандера став одним із тих героїв, які ще за життя були символом боротьби українців за незалежність. Росіяни це розуміли, тому зробили все, аби трансформувати образ політичного діяча, адже дезінформація є одним із найпотужніших видів зброї масового знищення, каже Садоха. 

“Московська влада добре знала, що з українцями буде проблема і що вони завжди будуть проти панування чужої країни. Тому російська пропаганда намагалася трансформувати таких діячів, як Бандера, зображаючи їх злочинцями та приписуючи їм “усі гріхи світу”, – зазначив Віцепрезидент СКУ.

Для більшості українців Бандера став символом боротьби за свою незалежність: за право називатися українцями, говорити українською мовою та розбудовувати Україну як власну спільноту вільних народів світу.

“Послідовні прихильники української незалежності дивляться на Степана Бандеру однозначно позитивно. Тоді як противники української незалежності переносять своє антисамостійницьке ставлення й до особи провідника революційної ОУН (Організації українських націоналістів). Про Бандеру воліють мовчати ті, для кого незалежна Україна – лише гра в історію, наслідок випадкового збігу обставин”, – цитує Садоха відомого українського публіциста Ігоря Лосєва.

Все, що сповідував Бандера й що прагнув для свого народу – бути вільними й мати можливість бути українцями. “Це фактично принципи, які сьогодні об’єднують Європу”, – підсумував Садоха. 

Теги: Павло Садоха,Степан Бандера, Незалежний Медіа Форум, www.mediaforum.news, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео