«За татуювання тризуба – розстріл». Морський піхотинець з Маріуполя розповів про російський полон

«За татуювання тризуба – розстріл». Морський піхотинець з Маріуполя розповів про російський полон
208393 ПЕРЕГЛЯДІВ

Місцевий житель «здав» окупантам українського військового після того, як той йому допоміг 

Росіяни розстрілювали цивільних осіб за кольорові татуювання, навіть за напис кельтською. Про це в ">інтерв’ю журналістці Раміні Есхакзай розповів морський піхотинець із Маріуполя Геннадій Зелений, який провів 9 місяців у тилу ворога, в окупованому місті.

«За явне кольорове татуювання, тризуб, навіть цивільну людину розстрілювали. Навіть за будь-який напис кельтською могли застрелити, типу «ти фашист», – згадує військовий.

За словами Зеленого, місцевим мешканцям, які допомагали російським військовим, дозволяли грабувати. Піхотинець пригадав, що його «здав» чоловік, якому він допоміг забрати сім’ю з палаючого будинку. Зрадник подякував за допомогу, а коли Зелений виходив сходами, побачив російського солдата з автоматом.

Він розповів, як його питали: «Ти «азовський» розвідник?» та били прикладом по обличчю після кожної негативної відповіді. Зелений додав: зрозумів, що розмовляти немає сенсу, адже його все одно били б чи застрелили, якби він сказав, що є «азовським» розвідником. Військовий підкреслив, що його чотири тижні били щодня.

«Важив на початку 95 кілограмів, повернувся з вагою – 56. Це був жах, паніка. Коли хочеш їсти, і коли у тебе щось болить, ти не можеш ні про що думати. Такий біль постійний. Вибили вісім зубів, вони боліли. Я був прив'язаний, і це було боляче. Лише для допиту розв'язували. Я вирішив для себе, щось треба робити. Я більше не міг терпіти», – розповів Геннадій Зелений.

Він додав, що там, звідки він вибирався, всіх вбили.

Нагадаємо, понад десяток колишніх військовополонених, звільнених у рамках обміну, повідомили подробиці систематичного фізичного та психологічного насильства під час перебування у СІЗО №2 у Таганрозі. За розповідями колишніх полонених, чоловіків і жінок у Таганрозі неодноразово били, у тому числі били по нирках та грудній клітці, а також били електричним струмом під час щоденних перевірок та допитів.

Валерій Ульяненко  

glavcom.ua

Теги: Долі людські, Незалежний Медіа Форум,Главком, Агресія Росії в Україні, www.mediaforum.news, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео